VirusAlert.nl logo
  16 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Yahoo test zoekdienst voor rss en blogs
Rubriek:
Virussen
Datum:
11 juli 2005
Bron:
(c) 2005, VirusAlert
Bericht:

Yahoo komt waarschijnlijk binnenkort met een speciale zoekmachine voor blogs en rss-feeds. De dienst was al voor korte tijd te gebruiken.

Zaterdag kon iedereen de dienst gebruiken, maar inmiddels is deze weer offline gezet door Yahoo. Enkele screenshots zijn het enige bewijs dat resteert van de korte test die Yahoo zaterdag deed met de speciale zoekmachine voor blogs en rss-feeds.

Het grote voordeel van een dergelijke zoekmachine is dat deze sneller ook actuele berichten indexeert en dus ook gebruikt kan worden om de meest recente berichten op het internet te vinden. De meeste zoekmachines doen er meerdere dagen over om nieuwe pagina's en vooral postings op weblogs te vinden.

Een rss-zoekmachine zou Yahoo een voordeel kunnen opleveren ten opzichte van concurrenten Google en MSN. Van Google, dat juist altijd opvalt door zijn vele testproducten, is momenteel geen initiatief tot ontwikkeling van een rss-zoekmachine bekend. Geruchten dat bestaande rss-diensten als Bloglines, Technorati en Feedster kandidaat zijn om door een van de klassieke zoekmachines overgenomen te worden, zijn tot heden onwaar gebleken.

De Yahoo rss-zoekmachine, die via http://test.rss.search.yahoo.com te bereiken was, verdween even snel als deze online gekomen was. Vermoedelijk was het helemaal niet de bedoeling dat de testsite publiekelijk toegankelijk zou zijn en werd deze snel weggehaald toen binnenkomende zoekopdrachten vanaf internet ontdekt werden.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
Mediafact
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS