VirusAlert.nl logo
  23 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Grote bedrijven stellen antispamstandaard voor
Rubriek:
Virussen
Datum:
13 juli 2005
Bron:
(c) 2005, VirusAlert
Bericht:

Een aantal grote bedrijven gaat, aangevoerd door Yahoo en Cisco, een gezamelijk standaardiseringsverzoek bij de Internet Engineering Taskforce (IEFT) indienen, genaamd DomainKeys Identified Mail (DKIM). Het gaat om een combinatie van Yahoos eerder aangemelde DomainKeys en Cisco's Identified Internet Mail. Bij de apart ontwikkelde maar vergelijkbare technieken komt het er in het kort op neer dat de verzendende server ieder mailtje voorziet van een digitale handtekening met een geheime encryptiesleutel, waarna de ontvangende server die met een publieke sleutel decodeert en de afzender verifieert. Afzenderverificatie is niet alleen van belang om spammers tegen te werken die hun identiteit proberen te verhullen, maar ook om phishingaanvallen te voorkomen, waarbij een kwaadaardige hacker een mailtje verstuurt dat bijvoorbeeld van de bank afkomstig lijkt te zijn, om fraudegevoelige informatie van de ontvanger los te peuteren (zoals onlangs nog gebeurde).


Andere partners in het standaardiseringsvoorstel zijn AOL, EarthLink, IBM, Microsoft, VeriSign, PGP en de SendMail-ontwikkelgemeenschap. Yahoos DomainKeys wordt ondertussen al door Google's GMail gebruikt. De voorstellen worden eind deze maand in Parijs besproken. Als ze worden aangenomen zullen licenties op de uiteindelijke DKIM-specificatie gratis zijn.

Microsoft lijkt ondertussen nog steeds van plan om in november de eigen Sender ID technologie in Hotmail op te nemen, waardoor mailtjes die niet vanaf een server verstuurd zijn die gebruikmaakt van Micrtosofts Sender Policy Framework, als potentiële spam worden aangemerkt. Wat de invloed van eventuele adoptie van de DKIM-standaard op het beleid van Microsoft is, is vooralsnog onbekend.

Bron: VNU

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
Tweakers
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS