VirusAlert.nl logo
  16 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Op zoek naar sluitende definitie van spyware
Rubriek:
Virussen
Datum:
14 juli 2005
Bron:
(c) 2005, VirusAlert
Bericht:

Een groep bedrijven, waaronder AOL, HP, Lavasoft en Microsoft, die zich verenigd hebben in de Anti-Spyware Coalition, wil gaan overleggen over een duidelijke definitie van de term spyware. De groepering heeft een eerste versie opgesteld, waarop iedereen commentaar kan geven. In de definitie wordt aandacht besteed aan enkele belangrijke criteria, waaronder het mogelijk ongewenst zijn van de software en het beïnvloeden van de manier waarop gebruikers met het systeem werken. Ook het gebruiken van resources en het verzamelen van persoonlijke of gevoelige informatie wordt meegenomen in de definitie. De ASC wil hiermee een poging doen om antispywarefabrikanten zich te laten concentreren op het bestrijden van de ongewenste software.

Een van de grootste uitdagingen voor de vendors is namelijk het definiëren van wat spyware nu eigenlijk is en met behulp van een algemene definitie zou het volgens de ASC mogelijk moeten worden om een nieuw programma onmiddellijk als spyware te herkennen. Om de gebruikers te helpen bij het voorkomen van spyware en het oplossen van problemen, werd ook een uitgebreide termenlijst opgesteld met woorden die vaak gebruikt worden in de context van spyware en adware.


Bron: antispywarecoalition.org

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
Tweakers
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS