VirusAlert.nl logo
  16 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Britse hacker vecht tegen uitlevering aan VS
Rubriek:
Hackers en Incidenten
Datum:
29 juli 2005
Bron:
(c) 2005, VirusAlert
Bericht:

Gisteren is in Londen de hoorzitting begonnen waar over de uitlevering van Gary McKinnon aan de Verenigde Staten wordt beslist. McKinnon, een 39-jarige werkloze systeembeheerder, zou tussen februari 2001 en maart 2002 een kleine honderd Amerikaanse defensiecomputers hebben gekraakt. In februari 2002 had zijn werk tot gevolg dat het defensienetwerk in Washington vierentwintig uur van het internet was afgesloten; de totale schade zou ruim een half miljoen euro bedragen. Inmiddels is de hoorzitting verdaagd tot 18 oktober om zijn verdediging in de gelegenheid te stellen getuige-deskundigen uit de VS te raadplegen.


De 'ongewoon rustige en zelfverzekerde' McKinnon, die gebruik maakte van beveiligingslekken in Windows-systemen, verwijderde logbestanden, bemachtigde passwords en liet op één machine de boodschap achter dat 'het buitenlandse beleid van de VS vergelijkbaar met terrorisme is' en dat hij 'op het hoogste niveau blijft storen'. Hoewel zijn acties geen terroristisch motief zouden hebben en hij geen geheime informatie zou hebben bemachtigd, verzochten de Verenigde Staten onlangs om zijn uitlevering. Zijn advocaat vindt dat hij in het Verenigd Koninkrijk berecht moet worden: 'Het Britse publiek moet zich eens afvragen waarom Britse staatsburgers aan de VS uitgeleverd worden terwijl de VS geen uitleveringsverdrag getekend hebben.' McKinnon is inmiddels op borgtocht vrijgelaten; voorlopig is zijn paspoort ingenomen en mag hij geen gebruik maken van met het internet verbonden computers. Op een blog van spy.org wordt verslag van het proces gedaan.

Bron: The Register

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
Tweakers
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS