VirusAlert.nl logo
  18 augustus 2018 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Locatie sensoren online-aanvallen niet zo geheim meer
Rubriek:
Virussen
Datum:
9 augustus 2005
Bron:
(c) 2005, VirusAlert
Bericht:

Toekomstige generaties wormen zullen zonder nieuwe effectieve tegenmaatregelen in staat zijn waarschuwingssensoren voor aanvallen te omzeilen. Die online-sensoren lijden thans nog een verborgen bestaan op Internet.

De wormontwikkeling valt op te maken uit een tweetal scripties van de universiteit van Wisconsin en een groep van Japanse onderzoekers die vorige week gepresenteerd zijn op het Usenix Security Symposium. De geheime locatie van sensors van netwerken als Internet Motion Sensor van de universiteit van Michigan en het SANS Internet Storm Center valt met “betrekkelijk weinig bandbreedte en hulpmiddelen†(Wisconsin) en “in verbazingwekkend korte tijd†(Japan) middels slimme algoritmes te ontwaren.

De aldus niet langer verborgen sensors worden vervolgens overspoeld met enorme golven nep-data om ze uit te schakelen. Yoichi Shinoda, de Japanse co-auteur van een van de twee papers deed een dringende oproep de sensoren te beschermen omdat ze “de enige manier†zijn om het achtergrondverkeer op Internet te monitoren.

De onderzoekers spreken van “een nieuwe klasse van Internetbedreigingenâ€, juist omdat ze geen bedreiging vormen voor de hostsystemen zelf, “maar voor het metasysteem dat bedoeld is om die hostsystemen veilig te houdenâ€. Als de sensors monddood zijn gemaakt kan de aanvaller zich zonder gevaar voor voortijdige ontdekking bezig blijven houden met verdacht gedrag, aldus John Bethencourt, een van de onderzoekers uit Wisconsin.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
Bron: Computable
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


Powered by Black Friday Deals .nu

© 2001-2018 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/PrivacyVirusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing & Zoekmachine Marketing Bureau - Dutch Consultants
RSS