VirusAlert.nl logo
  16 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Opera onthult minibrowser voor gsm
Rubriek:
Virussen
Datum:
12 augustus 2005
Bron:
(c) 2005, VirusAlert
Bericht:

Opera lanceert een nieuwe browser voor goedkopere gsm-toestellen. Wie Opera Mini wil installeren, moet een sms'je sturen naar een Noors televisiestation.

De Noorse browserbouwer Opera heeft gisteren een nieuwe browser voor gsm-toestellen gelanceerd. Opera Mini is specifiek bedoeld voor goedkopere, middenklasse gsm's.

De Mini-browser moet "gebruikers toegang geven tot het internet met een mobieltje dat normaal gezien niet in staat is om een webbrowser te draaien", promoot Opera de nieuwe aanwinst. Het programma kan geïnstalleerd worden op elke mobiele telefoon met ondersteuning voor het Java-platform van Sun Microsystems.


Met Opera Mobile heeft het Noorse bedrijf al een browser voor mobiele apparaten in huis, maar deze browser vereist een krachtig toestel of een geavanceerde smartphone. Dit blijkt ook uit de bestandsgrootte van beide mobiele browsers: Mini is niet groter dan 60 Kb, Mobile is met 1 MB tot 4 MB en stuk omvangrijker.

Opera Mini verwerkt het leeuwendeel van de webpagina's niet zelf; dit klusje wordt overgelaten aan een remote server. Die server herkauwt de opgevraagde pagina en stuurt die in afgeslankte vorm naar de mobiele telefoon.

De manier waarop Opera de minibrowser aan de man brengt is opvallend. Het bedrijf heeft een contract gesloten met de populaire Noorse televisiezender TV2. Kijkers kunnen een hoger geprijsd sms'je sturen naar de omroep, waarna de browser als bijlage naar de gsm-gebruiker wordt gezonden. Met gelijkaardige distributiedeals wil Opera de Mini ook in andere landen lanceren.

Opera hoopt met deze laagdrempelige hoopt zoveel mogelijk gsm-gebruikers te bereiken. Er staat dan ook veel op het spel: naar schatting zouden wereldwijd 700 miljoen mobieltjes geschikt zijn om de minibrowser te draaien

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
ZDNet
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS