VirusAlert.nl logo
  18 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Microsoft relativeert lek in Internet Explorer
Rubriek:
Virussen
Datum:
24 augustus 2005
Bron:
(c) 2005, VirusAlert
Bericht:

Microsoft relativeert een recent ontdekt lek in Internet Explorer. Alleen computers met een verouderde versie van Visual Studio of bepaalde installaties van Office XP zijn kwetsbaar. Gevaar blijft dus beperkt tot bepaalde systemen.


De Franse organisatie French Security Incident Response Team (FrSIRT) waarschuwde vorige week voor een nieuw gevaarlijk lek in Internet Explorer. Het lek vereist de aanwezigheid van het bestand 'Msdds.dll' op een Windows-computer.

In een beveiligingsadvies op de eigen website zegt Microsoft dat slechts een beperkt aantal systemen gevaar loopt. Volgens de fabrikant is de kwetsbaarheid beperkt tot verouderde versies van Visual Studio 2002, een ontwikkelingstool voor programmeurs. Microsoft raadt hen aan om te upgraden naar Visal Studio Service Pack 1, waarin het lek gedicht is.

In uitzonderlijke omstandigheden lopen ook gebruikers van Office XP Service Pack 3 gevaar. Dit is alleen het geval als twee specifieke bestanden, Msvcr70.dll en Msvscp70.dll, toegankelijk zijn voor Internet Explorer - bijvoorbeeld als de bestanden in dezelfde map worden geplaatst als Msdds.dll of in de map %windir%/system32.

De softwaregigant werkt aan een patch die het lek moet dichten. Naar alle waarschijnlijkheid wordt deze oplossing bij de volgende patchronde op de tweede dinsdag van de maand vrijgegeven.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
ZDNet
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS