VirusAlert.nl logo
  23 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
IDC: 'Cybercrime bedreigt Nederlandse bedrijfsleven'
Rubriek:
Virussen
Datum:
28 augustus 2005
Bron:
(c) 2005, VirusAlert
Bericht:

Nederlandse bedrijven lopen door cybercrime zo'n drie keer per jaar direct omzet mis. Daarnaast wordt de productiviteit eveneens gemiddeld drie keer per jaar serieus ondermijnd. Dat blijkt uit onderzoek van IDC.
Financiële organisaties en zakelijke dienstverleners zijn de grootste slachtoffers, zij lopen gemiddeld 21 keer per jaar direct omzet mis en hun productiviteit wordt zo'n zes keer per jaar ondermijnd.

IDC deed een benchmark-onderzoek onder 246 bedrijven met meer dan honderd medewerkers. Hieruit bleek verder dat de meeste grote Nederlandse organisaties zeer actief zijn op het gebied van bedrijfscontinuïteit. IDC verwacht dat de aandacht voor dit onderwerp het komende jaar verder zal toenemen.

"Organisaties blijken zich bewuster te zijn van hun kwetsbaarheid als gevolg van de terroristische aanslagen in de afgelopen maanden en de toename van cybercrime. Daarbij speelde overigens ook een rol dat het veldwerk voor dit onderzoek in de dagen na de aanslagen in Londen plaatsvond. De belangrijkste drijfveren om meer aandacht te geven aan bedrijfscontinuïteit zijn volgens de benchmark echter het beperken van financiële risico's en het voldoen aan regelgeving", aldus analist Peter Vermeulen.


Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
Computable
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS