VirusAlert.nl logo
  20 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Virusschrijvers gearresteerd wegens Zotob en Mytob wormen
Rubriek:
Virussen
Datum:
29 augustus 2005
Bron:
(c) 2005, VirusAlert
Bericht:

Marokkaanse en Turkse autoriteiten hebben twee mannen gearresteerd op verdenking van het schrijven van de "Zotob" and "Mytob" wormen die duizenden computers wereldwijd wisten te infecteren. De Marokkaanse politie arresteerde de 18-jarige Farid Essebar, die online bekend staat als Diabl0. Onlangs maakte filterbedrijf Messagelabs bekend dat het Diabl0, de auteur van sommige MyTob virussen, verantwoordelijk hield voor de Zotob uitbraak.

De Turkse politie hield de 21-jarige Atilla Ekici aan, die op het internet door het leven gaat als "Coder". Beide bijnamen van de twee mannen staan in de broncode van de Zotob worm, aldus de FBI en Microsoft. Het tweetal zou de wormen geschreven hebben om geld te verdienen, en het betreft geen terroristische actie, aldus de autoriteiten. Hoewel het nog niet bekend is of het tweetal voor een criminele organisatie werkte, zouden ze wel de financiele gegevens, zoals creditcardnummers, op geinfecteerde computers hebben doorgestuurd naar een criminele bende. Tijdens de inval bij Essebar trof de politie een computer aan met de broncode van de eerste Zotob worm.

De Zotob worm die misbruik maakt van het MS05-039 lek in Windows 2000 heeft tenminste 255 grote ondernemingen weten te infecteren.
Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
Security
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS