VirusAlert.nl logo
  24 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Maker en gebruikers LoverSpy aangeklaagd
Rubriek:
Hackers en Incidenten
Datum:
1 september 2005
Bron:
(c) 2005, VirusAlert
Bericht:

De maker en enkele kopers van een programma dat gepresenteerd werd als een manier om een oogje in het zeil te houden bij geliefden, zijn in de VS aangeklaagd wegens het zonder toestemming toegang verkrijgen tot computersystemen. Het programma LoverSpy kon voor 89 dollar online worden gekocht en stelde de gebruiker in staat om iemand een onschuldig ogende maar van spyware voorziene e-card te sturen. Het openen van de kaart resulteerde vervolgens in het installeren van de spyware op de pc van het slachtoffer, waarna e-mailberichten, chatgesprekken, wachtwoorden en andere informatie op werd geslagen en naar de gebruiker werd gestuurd. Gebruikers konden tevens bestanden wissen en een eventueel aangesloten webcam bedienen. Amerikaanse aftapwetgeving en de Computer Fraud and Abuse Act verbieden dergelijke spyware.


De 25-jarige Carlos Enrique Perez-Melara, die spoorloos is, heeft 35 aanklachten tegen zich wegens het maken, verzenden en adverteren van een illegaal onderscheppingsapparaat (het LoverSpy-programma), evenals het onwettig onderscheppen van elektronische communicatie en het ongeauthoriseerd toegang verkrijgen tot een beschermde computer voor financieel gewin. Op elke aanklacht staat maximaal vijf jaar gevangenisstraf en een maximale boete van 250 duizend dollar. Vier gebruikers zijn elk wegens twee overtredingen aangeklaagd, te weten: het ongeauthoriseerd toegang verkrijgen tot een beschermde computer en het onderscheppen van electronische communicatie. Het programma werd voor zover bekend meer dan duizend maal verkocht en op zo'n tweeduizend computers geïnstalleerd. Het onderzoek naar overtredingen door andere gebruikers loopt nog, meer aanklachten zijn dan ook niet uitgesloten.


Bron: Tweakers.net

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
Macworld
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS