VirusAlert.nl logo
  23 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
MMS virus wurmt zakenwereld binnen
Rubriek:
Virussen
Datum:
2 september 2005
Bron:
(c) 2005, VirusAlert
Bericht:

Eerder dit jaar brak het eerste virus los dat zich verspreidt via MMS-berichtjes naar mobiele telefoons. Het Russische Commwarrior.A is sindsdien gerapporteerd in onder andere Ierland, Italië, Finland en Zuid-Afrika. Nu, maanden later, heeft het zijn eerste slachtoffer in de zakenwereld geëist: een bedrijf in Scandinavië. Een mutatie van de virtuele parasiet is waarschijnlijk meegelift met de telefoon van een werknemer en heeft een aangenaam digitaal ecosysteem gevonden binnen het bedrijf waar twintig gsm's ingingen op zijn avances. Nadat eenmaal bekend werd dat er sprake was van een uitbraak heeft het bedrijf MMS-ondersteuning uit laten schakelen door de provider en werd Bluetooth gedeactiveerd, waarna de getroffen telefoons werden gedesinfecteerd. Hetzelfde virus is ook hier in Nederland aangetroffen. Een Nederlandse sales manager van Kaspersky Lab kreeg tijdens een handelsbeurs in Amsterdam een Bluetooth-file aangeboden met het virus erin.

De variant in beide gevallen, Commwarrior.B, is, in tegenstelling tot zijn broertje, 23 uur van de dag bezig MMSjes te verzenden en Bluetooth-verbindingen te initiëren. Het laatste uur probeert het sporen van zijn activiteit op de geïnfecteerde gsm te vernietigen. Afgezien van het op kosten jagen van de eigenaren voor het gebruik van MMS, heeft het virus geen nadelige gevolgen voor de telefoon. Ero Carrera, onderzoeker bij F-Secure, denkt dat dit soort virusuitbraken veroorzaakt wordt door de onwetendheid van mensen op het gebied van virologie in de mobiele wereld. "People probably take for granted that it's just a joke program, because viruses are not that common in the mobile world", aldus Carrera. Vorige maand wist Cabir, een vergelijkbare worm die alleen gebruik maakt van Bluetooth om zichzelf te verspreiden, tientallen slachtoffers te eisen tijdens het WK atletiek in Finland.


Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
Tweakers.net
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS