VirusAlert.nl logo
  18 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Slachtoffers spyware klagen verspreider aan
Rubriek:
Virussen
Datum:
15 september 2005
Bron:
(c) 2005, VirusAlert
Bericht:

In de Amerikaanse staat Illinois heeft een tweetal advocaten een schadeclaim ingediend tegen 180solutions, de 'search marketing company' die bekend is als maker en verspreider van spyware en adware. Dit gebeurde uit naam van 'slachtoffers' uit heel de VS. De beschuldiging luidt onder meer dat 180solutions op onwettige wijze en ongevraagd spyware installeerde op computers, wat tot schade zou hebben geleid. De praktijk zouden illegaal zijn omdat het bedrijf de spyware op een misleidende manier verspreid zou hebben en het de 'slachtoffers' moeilijk zou hebben gemaakt om de dubieuze software weer te verwijderen. Hiermee zou 180solutions zich schuldig hebben gemaakt aan onder meer computerfraude, schendingen van privacywetten en nalatigheid. Er wordt zelfs beweerd dat 180solutions 'de volksgezondheid en veiligheid geschaad heeft' omdat op een van de sites waarop de spyware verspreid werd, kinderporno te zien was.

De schade wordt door de advocaten geschat op 30 dollar per computer per jaar; dit bedrag zou het hogere energieverbruik door de toegenomen systeembelasting, de verkorte levensduur van de computer en de kosten om de spyware en adware te verwijderen, vertegenwoordigen. Er is nog geen officiële reactie van 180solutions, maar wellicht zal het bedrijf zijn handen in onschuld wassen. Sinds een tijdje presenteert het zich als een normaal, 'onschuldig' internetbedrijf. Bovendien heeft 180solutions vorige maand paradoxaal genoeg zijn eigen distributeurs aangeklaagd voor het ongevraagd installeren van de software van het bedrijf op computers. Begin dit jaar was het ook min of meer verantwoordelijk voor het uiteenvallen van het consortium tegen spyware.

Bron: Tweakers.net

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
Spyware Confidential - blog
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS