VirusAlert.nl logo
  21 maart 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
'Werknemers nemen meer it-risico's op werk'
Rubriek:
Virussen
Datum:
15 september 2005
Bron:
(c) 2005, VirusAlert
Bericht:

Werknemers zijn geneigd op het werk veel grotere risico's bij het gebruik van internet te nemen dan ze thuis doen omdat ze vertrouwen op hun it-afdeling.

Dit concludeert beveiliger Trend Micro na onderzoek onder 1200 werknemers in Duitsland, de Verenigde Staten en Japan. De beveiligingsspecialist ziet een duidelijke correlatie tussen de aanwezigheid van een it-afdeling en het vertrouwen dat mensen hebben in de beveiliging tegen virussen, wormen, spyware, spam, phishing en pharming.
Deze verwachtingen resulteren vaak in risicovoller klik-, surf- en downloadgedrag. Van de respondenten is 39 procent er namelijk van overtuigd dat de it-afdeling bedreigingen zoals spyware en phishing kan voorkomen.
Deze overtuiging is reden voor velen om aan vrijer online gedrag toe te geven. Van die laatste groep bevestigt 63 procent dat zij met een gerust gevoel op verdachte links klikken of verdachte websites bezoeken.
Volgens Luc Eeckelaert van Trend Micro correspondeert het beeld dat uit het onderzoek naar voren komt naar alle waarschijnlijkheid goed met de situatie in Nederland. "De gebruiker is en blijft hoe dan ook de zwakste schakel in beveiliging", besluit Eeckelaert.


Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
Infoworld
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS