VirusAlert.nl logo
  23 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Internet Explorer 7 aan hackers gepresenteerd
Rubriek:
Fabrikanten
Datum:
1 oktober 2005
Bron:
(c) 2005, VirusAlert
Bericht:

Op een security conference in Maleisië heeft Microsoft Internet Explorer 7 beta 2 aan de daar aanwezige 'security research community', een term die door velen vertaald wordt als 'hackers', getoond om feedback te krijgen. Het is de eerste keer dat Microsoft op deze manier te werk gaat om feedback te krijgen op een nog niet gelanceerd product, zo stelt Tony Chor, program manager van het IE-team. Microsoft benadrukt dat hackers vaak een negatieve reputatie hebben, terwijl de bezoekers van een bijeenkomst als Hack in the Box, waar de bètaversie van IE7 getoond werd, zeer deskundig zijn en kostbare informatie kunnen aanreiken. Volgens Chor stond Microsoft zelf ook eerst afkerig tegen de hackersgemeenschap, maar heeft het bedrijf ingezien dat het beter met hen kan samenwerken om betere producten te creëren.

Chor en zijn collega Andrew Cushman deelden op deze bijeenkomst dan ook heel wat visitekaartjes uit en nodigden mensen uit om commentaar te geven op hun blog. Hoewel een en ander ongetwijfeld geïnspireerd is door marketingmotieven, lijkt het er toch op dat Microsoft steeds meer aandacht wil besteden aan zijn imago en toenadering wil zoeken tot de verschillende gebruikersgemeenschappen die kritisch staan tegenover de Microsoft-software.

Een eigenschap waar heel wat aandacht aan besteed werd en die door de aanwezigen positief onthaald werd, is de 'protected mode' die met IE7 geïntroduceerd wordt. De browser zal standaard in deze mode werken, waarbij de gebruiker heel wat minder risico zou moeten lopen. Zo worden downloads en andere bestanden automatisch binnen de afgesloten 'Temporary Internet Files'-map gehouden, zodat Windows deze bestanden als risicovol herkent en malware het moeilijker zou moeten krijgen zichzelf te verspreiden of te installeren. Voor bedrijven is er dan weer de Compatibility Mode, die gebruikers toestaat bestanden waar dan ook op de pc te bewaren wanneer hij op het intranet werkt.
Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
Redactie Tweakers.net
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS