VirusAlert.nl logo
  16 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Opera zet achtervolging op Firefox in
Rubriek:
Hackers en Incidenten
Datum:
2 oktober 2005
Bron:
(c) 2005, VirusAlert
Bericht:

Advertenties in Opera vormden de belangrijkste reden om de Noorse browser links te laten liggen. Nu dat obstakel uit de weg is geruimd, denkt de bouwer van het bladerprogramma de nummer-tweepositie op de browsermarkt van Firefox te kunnen overnemen. In een interview met The Register vertelt topman Jon von Tetzchner dat Opera al goed op weg is: het lage marktaandeel dat zijn browser volgens diverse onderzoeken heeft, zou vertekend zijn omdat het programma zichzelf identificeert als een Microsoft-browser.

Sinds het afschaffen van de banners zou Opera al 2,4 miljoen keer gedownload zijn, waarmee het totaal aantal gebruikers op ergens tussen de tien en de vijftien miljoen zou uitkomen. In diverse landen zou het marktaandeel al meer dan de vijf procent bedragen. De ongeveer 8,8% waar FireFox momenteel op zit moet volgens Von Tetzchner dan ook zeker in te halen zijn: tien procent in dit kalenderjaar is te hoog gegrepen, maar volgend jaar zou in landen als Noorwegen, Rusland, Duitsland en Japan een dergelijk percentage wel haalbaar zijn.

Het businessmodel van Opera is goed vergelijkbaar met dat van Mozilla, vertelt Von Tetzchner. Het grootste verschil is wel dat Firefox een open-sourceproduct is, maar dat zou klanten weinig interesseren: het belangrijkste argument om voor een alternatief voor Microsofts Internet Explorer te kiezen, zou het gebruik van open standaarden zijn. Het grootste probleem bij de distributie van Opera is wel dat pc-fabrikanten het programma niet willen meeleveren, uit angst dat Microsoft dat als een vijandige stap zal zien.

Op korte termijn verwacht Opera veel van mobiel surfen: Von Tetzchner verwacht dat betaalde content in de komende jaren plaats zal maken voor een meer open structuur, net als dat nu voor browsers-aan-een-draadje het geval is. In tegenstelling tot Pocket IE kan Opera's portable-browser wel met normale websites overweg, en het bedrijf heeft een Java-applet ontwikkeld dat gecomprimeerde websites uit een door Opera beheerde cache haalt. Voorlopig moeten de inkomsten via zoekmachines worden binnengehaald: bijna de helft van het verdiende geld komt momenteel van partners als Google, Yahoo! en eBay. Als door het wegvallen van de advertenties de userbase van de browser voldoende groeit, zou dat ook in de nabije toekomst een veilig bestaan voor Opera kunnen garanderen.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
The Register
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
reactie door clerx mj op 3 oktober 2005 om 01:01.

azerty12345 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS