VirusAlert.nl logo
  19 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Anti-Spyware Coalition presenteert definitie voor spyware
Rubriek:
Virussen
Datum:
31 oktober 2005
Bron:
(c) 2005, VirusAlert
Bericht:

De Anti-Spyware Coalition (ASC), een groep van consumentenbelangenorganisaties en bedrijven waaronder Microsoft, HP en Lavasoft, heeft bekendgemaakt een eerste versie te hebben vrijgegeven van zijn definitie van spyware. Onderdeel van de release is een risicomodel dat softwarebedrijven kunnen gebruiken om te bepalen of hun programma's potentiëel ongewenste baksels zijn. Volgens de groep mag het label 'spyware' op een stuk software worden geplakt indien het wordt geïnstalleerd zonder voldoende toestemming van de gebruiker, wanneer het de controle van de gebruiker beperkt over diens privacy, of dat het de systeemintegriteit of de gebruikerservaring aantast. Daarnaast wordt het ongeoorloofd gebruik van het systeem en de verzameling en/of verspreiding van persoonlijke informatie als ongewenst bestempeld.


Aan de hand van het risicomodel adviseert de ASC softwaremakers om te zorgen dat hun software de risicofactoren minimaliseert en het 'toestemmingsgehalte' maximaliseert. Een hoog risico wordt toegekend aan het installeren van programma's zonder dat de gebruiker dat weet of daarvoor toestemming heeft gegeven, het interfereren met de werking van andere programma's, het onderscheppen van gebruikerscommunicatie en het tonen van advertenties zonder dat duidelijk is welk programma ze toont. Aan het veranderen van browserinstellingen wordt een middelmatig risico toegekend, en het gebruik van cookies om gegevens te verzamelen wordt als weinig risicovol bestempeld. Tot 27 november is er de gelegenheid om commentaar te leveren op de antispywarerichtlijnen.
Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
Anti-Spyware Coalition
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS