VirusAlert.nl logo
  16 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Boete en taakstraf geëist voor wraakactie op spammer
Rubriek:
Virussen
Datum:
31 oktober 2005
Bron:
BN de stem
Bericht:

Een poging om een spamversturend bedrijf met gelijke munt terug te betalen, leidt mogelijk tot een werkstraf en een geldboete voor de wraaknemer. De uit Rijen afkomstige A.C. kreeg naar eigen zeggen regelmatig ongevraagde e-mails van twee bedrijven uit het Oost-Brabantse Bladel. Nadat zijn verzoek om dit te beëindigen niet werd gehonoreerd, schreef hij zelf een programma om massaal e-mails en faxen mee te kunnen versturen. De twee getroffen bedrijven mochten vervolgens binnen korte tijd 69.100 e-mails en enkele honderden faxen verwelkomen, waarna de fax, het bedrijfsnetwerk en de website enige dagen uitgeschakeld waren. Ook klanten van de twee bedrijven in kwestie zouden hierdoor gedupeerd zijn geraakt. Volgens de getroffenen heeft het incident hen rond de zestienduizend euro gekost. Het openbaar ministerie in Breda vond dit genoeg reden om de man aan te klagen. De officier van justitie heeft een werkstraf van tachtig uur en 3250 euro vergoeding voor de schade geëist.


A.C. zelf en zijn advocaat zijn niet van mening dat hij een strafbaar feit heeft gepleegd. Volgens zijn advocaat wist A.C. wat hij deed, maar had hij niet bevroed dat zijn geschreven software zo functioneel te werk zou gaan. Ook zou het feit dat hij van tevoren had gevraagd of de bedrijven hem geen e-mails meer wilden sturen in zijn voordeel pleiten. Of dit hem daadwerkelijk tot een onschuldige man maakt, moet nog blijken. De rechter doet namelijk over twee weken uitspraak. A.C. heeft na het incident in ieder geval een spamfilter aangeschaft om toekomstige excessen te voorkomen.
Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
Tweakers
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS