VirusAlert.nl logo
  17 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Instant Messaging worm verspreid zich via America Online
Rubriek:
Virussen
Datum:
1 november 2005
Bron:
(c) 2005, VirusAlert
Bericht:

Een nieuwe instant messaging worm is verschenen. Via het netwerk van America Online verspreidt deze naamloze worm zich. Het bevat een gevaarlijkere lading dan de meeste IM-malware. Diverse malware programma's, waaronder een rootkit worden geïnstalleerd.

Naast het 'lockx.exe' rootkit bestand, installeert de worm ook een versie van de Sdbot Trojan. Sdbot opent een backdoor op geinfecteerde PC's. Daarnaast worden verschillende adware en spyware applicaties geplaatst, waaronder Zango, the Freepod Toolbar en MaxSearch van 180Solutions.

De worm doet zich voor als een bericht van een vriend uit de contactlijst. Opent de gebruiker echter de link in het bericht, dan wordt men doorverwezen naar een website die malware installeert.


Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
The register
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
reactie door Beest D. op 1 november 2005 om 15:48.

Helaas pindakaas, ik heb verdorie die worm op mijn pc. Ik heb AVG als virusscanner op mijn pc, ik een sygate firewall en de nodige ante spyware op mijn pc. Daarbij scan ik regelmatig online.
Zowel AVG, als Panda hebben de worm gevonden, maar verwijderen hem niet. Ik ben weet even niet goed wat te doen. Heeft iemand tips?

reactie door Beest D. op 1 november 2005 om 17:30.

Bij mij is overigens ook een bestand doing in mijn map WINTsystem32 geplaatst. Kan dit zonder meer verwijderen? Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS