VirusAlert.nl logo
  18 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Engelse cybercriminelen voor jaren vast
Rubriek:
Virussen
Datum:
2 november 2005
Bron:
(c) 2005, VirusAlert
Bericht:

In Groot-Brittanië is gisteren de 29-jarige David Levi door de rechtbank veroordeeld tot vier jaar cel. Dit is de eerste serieuze veroordeling in Groot-Brittannië voor phishing.
Levi, die samenwerkte met zijn broer en een IT-expert verzonden phishing-mails naar gebruikers van eBay met het verzoek hun accountgegevens via een perfect nagemaakte site prijs te geven. Zij zochten hun slachtoffers met grote zorgvuldigheid uit. Daarbij stolen ze alleen de identiteit van mensen met een betrouwbare eBay-historie.

De fraudeurs gebruikten de identiteit van de aanbieders om dure laptops en designerhorloges aan te bieden welke vervolgens nooit werden geleverd. De opbrengst van deze vorm van fraude wordt geschat op 290.000 euro.
Ondertussen wacht Nederland nog af wanneer de drie recent opgepakte beheerders van een omvangrijk botnet voor de rechter moeten verschijnen. Pas dan zal duidelijk worden of de onlangs aangenomen wet Computercriminaliteit II effectief is.

Voor de rechter in Groot Brittanië maakte het niet uit of de fraude gepleegd was door phishing. Hij veroordeelde de mannen gewoon op basis van fraude. David Levi kreeg vier jaar cel, zijn broer moet 21 maanden zitten terwijl IT-expert Daniel Lett twee jaar de bak in gaat.

Eerder veroordeelde een Engelse rechter twee Amerikanen die door middel van phishing aan de benodigde gegevens kwamen om valse creditcards na te maken. Het Russische misdaadsyndicaat dat erachter bleek te zitten, is tot op heden niet zo gemakkelijk te pakken.
Redactie ComputableReactie plaatsen, log dan hier in
Link:
Computable
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS