VirusAlert.nl logo
  18 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
MS AntiSpyware wordt uitgebouwd tot 'Windows Defender'
Rubriek:
Beveiligingssoftware
Datum:
7 november 2005
Bron:
(c) 2005, VirusAlert
Bericht:

Microsoft gaat zijn antispywarepakket 'Windows Defender' noemen. Het bedrijf wil hiermee duidelijk maken dat het pakket meer kan dan alleen normale spyware verwijderen: het wordt namelijk uitgebreid om ook andere ongewenste software zoals keyloggers en rootkits op te sporen. De engine wordt hiervoor voorzien van opsporingstechnieken geleend uit Microsofts antivirusproduct en het Ghostbuster-project. De naamwijziging moet ook duidelijk maken dat het pakket een integraal onderdeel van Windows wordt, in plaats van slechts een losse applicatie. Dit houdt concreet in dat de engine verplaatst wordt naar een systeemservice en definitie-updates voortaan via standaard kanalen als Microsoft Update en Windows Update beschikbaar worden gemaakt. Ook de interface van het pakket - die oorspronkelijk door Giant is ontwikkeld - wordt vernieuwd om beter in de stijl van Microsoft te passen.

Hoewel Windows Defender gewoon verkrijgbaar zal zijn voor Windows XP wordt het in Vista pas echt een onderdeel van de standaard installatie. Het Security Center van Vista zal ook in de gaten houden of er een antispywarepakket actief is. Dat hoeft overigens niet per sé het pakket van Microsoft zelf te zijn; net als in het geval van de firewall geeft het bedrijf een standaard bescherming die de gebruiker naar wens kan vervangen.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
Technet
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS