VirusAlert.nl logo
  19 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Erectie-pillen-spam teistert Nederlandse mannen
Rubriek:
Hackers en Incidenten
Datum:
15 november 2005
Bron:
(c) 2005, VirusAlert
Bericht:

Uit onderzoek van Viagra-fabrikant Pfizer blijkt dat 55% van de Nederlandse mannen wel eens spam ontvangt over erectiepillen. In de meerderheid van de spamberichten worden neppillen aangeboden. Deze vormen een gevaar voor de gezondheid, zo blijkt uit recent RIVM-onderzoek. Vandaar dat Pfizer spam over erectiepillen nog verder gaat aanpakken en start met een radiocampagne waarin duidelijk wordt gemaakt hoe spam over erectiepillen tegen kan worden gegaan.

Van de Nederlandse mannen die dergelijke spam krijgt, ontvangt een op de drie vaker dan drie keer per week of zelfs elke dag deze spam. 85% van de mannen ergert zich aan deze spam. Slechts 42% weet dat de spam níet afkomstig is van Pfizer. Deze spam schaadt dus de naam van Pfizer én vormt een bedreiging voor de volksgezondheid, omdat het mogelijk toegang biedt tot illegale (gevaarlijke) erectiepillen. Daarom start Pfizer de komende 3 weken een radiocampagne om te waarschuwen tegen deze spam. In de campagne wordt verwezen naar www.erectieplein.nl, waar tips te vinden zijn over spam.
Pfizer wijst er al jaren op dat nep-erectiepillen onbetrouwbaar en onveilig zijn. Maar het aantal neppillen neemt steeds grotere vormen aan. Uit recent onderzoek dat het RIVM onlangs heeft gepubliceerd, blijkt dat het zeer noodzakelijk is om hier meer ruchtbaarheid aan te geven. Het onderzoek toont aan dat 97% van de erectiepillen die buiten de apotheek om worden verkocht vervalsingen zijn, waarvan de werking onduidelijk is. Het RIVM waarschuwt dan ook voor de gezondheidsrisico’s van deze neppillen omdat niet duidelijk is of er wel een werkzame stof in zit en omdat ze ingrediënten zoals cafeïne en amfetamine kunnen bevatten.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
Computeridee
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS