VirusAlert.nl logo
  19 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Exploit bedreigt Windows 2000 en XP
Rubriek:
Virussen
Datum:
18 november 2005
Bron:
(c) 2005, VirusAlert
Bericht:

Microsoft waarschuwt tegen nieuwe exploit-code, waarmee een hacker computers kan laten vastlopen die draaien op Windows XP met Service Pack 1 (SP1) of Windows 2000 met Service Pack 4. De code kan worden gebruikt voor een denial-of-service (DoS)-aanval. Hierbij wordt een computer via het Internet met zoveel data bestookt, dat hij het niet meer kan verwerken en vastloopt.

Een hacker kan alleen een geslaagde aanval uitvoeren op een machine met Windows XP SP1 wanneer een gebruiker is ingelogd. Voor een aanval op Windows 2000 moet een hacker toegang krijgen tot de Remote Procedure Code (RPC)- poort. Deze zit bij veel gebruikers verstopt achter een firewall.

Hackers kunnen de exploit alleen gebruiken om pc's te laten vastlopen; ze kunnen er geen toegang mee krijgen tot een getroffen systeem. Microsoft heeft evenwel nog geen patch voorhanden om het probleem op te lossen, en raadt gebruikers aan een firewall in te schakelen.


Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
ZDNet
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
reactie door hoesein op 26 november 2005 om 19:33.

dat kan wel ik krijg sinds heel lang al geen exploit virussen meer die konden toch nooit iets doen maar ik heb me firewall altijd aanstaan ik doe hem nooit uit, ik ken er wel een paar zoals exploit Lsass en eploit upnp en exploit RPC/DCOM dat waren ze. Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS