VirusAlert.nl logo
  23 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Microsoft WMF- patch waart rond op het Internet
Rubriek:
Virussen
Datum:
5 januari 2006
Bron:
(c) 2006, VirusAlert
Bericht:

Op het Internet waart sinds gisteren een ‘officiële’ Microsoft patch rond om het kritieke WMF-lek te verhelpen. Via een beveiligingsite is deze patch blijkbaar uitgelekt. Microsoft raad aan deze patch nog niet te gebruiken en wil alvorens het 10 januari de patch publiceert eerst alles goed getest hebben.

De softwaregigant geeft wel toe dat het om een ernstige kwetsbaarheid gaat en dat kwaadaardige hackers niet stilzitten om pc's via het lek met hun misbaksels te besmetten. Gebruikers wordt aangeraden geen onvertrouwde websites te bezoeken. Professionele gebruikers kunnen hun toevlucht nemen tot een workaround die in Microsofts laatste veiligheidsadvies staat beschreven. De kwetsbaarheid zou alle versies van Windows betreffen.

Volgens de eerste berichten schijnt de patch prima te werken en dicht het inderdaad de kwetsbaarheid. Gebruikers die de onofficiele oplossing van Ilfak hebben geinstalleerd kunnen de update gewoon installeren, en na de reboot de code van de Windows expert verwijderen.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
Microsoft
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
reactie door Gasman, A. op 5 januari 2006 om 22:28.

Via automatische officiële Windows update kwam nu net 22.02 uur een beveiligingspatch dd. 5 januari 2006 binnen. KB 912919 versie 1.
Dit zal toch wel een echte officiële patch zijn? Ik zie nergens een advies om dat niet te gebruiken. Nogmaals: Via automatische Windows Update binnengekomen.

reactie door Gasman, A. op 5 januari 2006 om 22:33.

Ik had de link naar Microsoft over het hoofd gezien. (een beetje klein)
Alles lijkt mij oké tot het vervolg op 10 januari a.s. Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS