VirusAlert.nl logo
  16 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Verwachting cybercriminaliteit in 2006
Rubriek:
Virussen
Datum:
10 januari 2006
Bron:
(c) 2006, VirusAlert
Bericht:

De grootste internetbedreigingen voor dit jaar 2006 zullen zijn: Spam over Internet Telephony , DDoS-aanvallen op VoIP-netwerken, bots en botnets, en hackers die mobiele apparaten aanvallen. Dat zegt Internet Security Systems, een Amerikaanse leverancier van beveiligingsproducten voor internetgebruik. Volgens ISS zal door het toenemende gebruik van VoIP in bedrijven en overheden het misbruik van dit protocol aantrekkelijker worden voor kwaadwillenden. Het vervuilen van antwoordapparaten met honderden reclameboodschappen, is daarvan een mogelijk resultaat. Ook zullen kwetsbaarheden van VoIP-netwerken vaker uitgebuit worden voor DDoS-aanvallen, waardoor bedrijven en overheden telefonisch onbereikbaar worden.

Een tweede bedreiging zal komen uit de hoek van botnets, netwerken van overgenomen computers die op commando gebruikt kunnen worden om bijvoorbeeld een website of een netwerk aan te vallen en zo uit te schakelen. De botnets worden commercieel aangeboden en het gebruik ervan zal daarom steeds verder toenemen, aldus ISS. Het laatste voorspelde probleem betreft mobiele apparaten die een netwerkverbinding hebben, zoals pda’s en mobiele telefoons. Volgens ISS hebben de netwerkproviders momenteel nog niet voldoende beschermingsmiddelen tot hun beschikking om zichzelf en de gebruikers afdoende tegen dit gevaar te beschermen.
Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
Internet Security Systems
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
reactie door Remco Gerritsen op 10 januari 2006 om 16:42.

De cybercriminaliteit zal zo hoog worden dat alles na de hel gaat.
Die virussen en spyware komen overnieuw zoals je ziet met die msn virus waarover op deze site geen info staat. Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS