VirusAlert.nl logo
  20 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Virus legt Russische aandelenbeurs plat
Rubriek:
Virussen
Datum:
3 februari 2006
Bron:
(c) 2006, VirusAlert
Bericht:

Op de dag dat iedereen vreesde voor een de gevolgen van een uitbraak van het Nyxem-virus, die uiteindelijk bleken mee te vallen, is de Russische beurs wel getroffen door een virusaanval. Afgelopen vrijdag werd de handel op de Russische aandelenbeurs tussen 16:15 en 17:20 plaatselijke tijd stilgelegd, omdat een computervirus de systemen die de orders verwerken had aangevallen.

Het virus dat de beurshandel verstoorde is tot op dit moment nog niet geïdentificeerd. Wel is bekend dat het virus via het Internet toegang heeft gekregen tot de computersystemen van de Russische beurs. Het virus drong binnen in een systeem dat was aangesloten op het 'trading testing system' van het Russian Trading System (RTS). De besmetting met het virus werd opgemerkt doordat de getroffen computer een grote hoeveelheid dataverkeer begon te genereren, waardoor de routers van het handelssysteem werden overbelast. Als gevolg hiervan werden nieuwe gegevens en orders niet meer verwerkt.

Nadat het besmette systeem was gelokaliseerd, werd deze uit het netwerk gehaald en werden alle andere systemen binnen het netwerk gecontroleerd. Binnen een uur wisten de systeembeheerders het RTS weer werkend te krijgen. Volgens een woordvoerder van de Russische beurs zijn er geen orders verloren gegaan.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
ZD Net
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS