VirusAlert.nl logo
  23 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Microsofts AntiSpyware-bèta vindt Norton een virus
Rubriek:
Virussen
Datum:
13 februari 2006
Bron:
(c) 2006, VirusAlert
Bericht:

De AntiSpyware-software van Microsoft is na een recente update overgevoelig geraakt voor Symantecs Norton AntiVirus. Het Microsoftprogramma, dat nog in de bètafase verkeert, meldt aan gebruikers dat Norton wachtwoorden kan stelen, en raadt gebruikers aan de bewuste software te verwijderen. Wie de aanwijzingen van AntiSpyware opvolgt, vernielt zijn Norton-installatie. Om het Symantec-pakket opnieuw te kunnen installeren moet het register van een getroffen computer handmatig worden aangepast. De supportfora van Microsoft laten tientallen klachten zien, waaronder een aantal van bedrijven die claimen flinke schade van de bèta te hebben ondervonden.


Het nieuws verschijnt nog geen vijf dagen nadat Microsoft de definitieve verschijningsdatum publiceerde voor Windows OneCare, de beveiligingssuite waarin de AntiSpyware-software zal worden geïntegreerd. Saillant detail is dat OneCare juist bedoeld is voor gebruikers die geen enkele andere vorm van beveiligingssoftware gebruiken. Het in juni te verschijnen pakket zal aanzienlijk scherper geprijsd zijn dan de producten van de concurrentie, maar het was niet de bedoeling dat Microsoft ook op deze manier de strijd met andere antivirusproducten aan zou gaan, heeft het bedrijf inmiddels laten weten. Een bijgewerkte versie van AntiSpyware is in de maak en zal binnenkort verschijnen, maar een Microsoft-woordvoerder benadrukte ook dat het gebruik van bètasoftware altijd risico's voor de gebruiker meebrengt. Het wordt daarom ook afgeraden om de nieuwe versie op productiemachines in te zetten.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
Washington Post
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
reactie door Frints D.J.L. op 14 februari 2006 om 11:56.

Wanneer wordt het eindgebruikers nu eens eindelijk duidelijk dat aan beta-versies geen rechten ontleend kunnen worden. Beta-versies zijn bedoeld om functionaliteit van software te testen en niet om definitief te integreren. Let er eens op dat je niet afhankelijk word van een beta-versie. Als de software zo belangrijk is koop dan een volledig pakket (eventueel bij een andere fabrikant als de leveraar van beta-software nog geen volledige versies uitbrengt). Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS