VirusAlert.nl logo
  23 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Britse Hacker vecht tegen uitlevering Amerika
Rubriek:
Hackers en Incidenten
Datum:
16 februari 2006
Bron:
(c) 2006, VirusAlert
Bericht:

Een Britse computerfreak is door de Verenigde Staten beschuldigd van de grootste militaire hack –actie aller tijden. De VS wil de Brit op eigen grondgebied berechten. De Brit Gary Mckinnon probeert nu samen met zijn advocaten via de rechtbank uitlevering naar de VS te voorkomen. Mckinnon werd vorig jaar juni gearresteerd vanwege illegaal betreden van in totaal 97 computers van de Amerikaanse overheid. Zelfs computers van het leger en zelfs Nasa systemen zijn door de Brit destijds gehackt.

De aanklagers beweren dat hij gevoelige netwerken heeft betreden in de periode vanaf februari 2002 en dat de US daarmee een schadepost heeft geleden van 700.000 dollar. Als Mckinnon schuldig wordt bevonden kan hij een boete oplopen van 1,75 miljoen dollar en een gevangenisstraf van 60 jaar riskeren. Zijn advocaten vrezen dat hij onder het militaire recht zal worden berecht. De Britse hacker welke opereerde onder de naam Solo, ontkent dat hij schade heeft veroorzaakt aan de computersystemen. De Amerikaanse overheid zou hem dankbaar moeten zijn voor het aantonen van de slechte beveiliging.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
The Sydney Morning Herald
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
reactie door Ton Muller op 27 februari 2006 om 01:41.

Mijn idee!
die gast heeft gelijk.

nu verkopen ze ook nog eens dew havens aan arabieren, huso gestoord die ammies!? Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS