VirusAlert.nl logo
  23 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Politie Amsterdam arresteert internetfraudeurs
Rubriek:
Virussen
Datum:
22 februari 2006
Bron:
(c) 2006, VirusAlert
Bericht:

Miljoenen schade veroorzaakt

Er is door de politie Amsterdam-Amstelland afgelopen dinsdag een bende opgerold die zich bezighield met Nigeriaanse fraude. Deze vorm van fraude is ook wel bekend als 419 scams. De methode werkt als volgt: de oplichters sturen massaal e-mail rond waarin ze de ontvangers grote sommen geld beloven, bijvoorbeeld vanwege een onverwachte erfenis van een ver familielid, of omdat ze een prijs hebben gewonnen in de loterij. Als een slachtoffer het verhaal voor zoete koek slikt, dan vragen ze het slachtoffer alvast een donatie te doen voor bijvoorbeeld administratieve kosten. De bende maakte veel slachtoffers in de Verenigde Staten.

Vier hoofdverdachten zijn dan ook aangehouden op verzoek van de Amerikaanse autoriteiten en zullen worden uitgeleverd. De twaalf verdachten die de politie in totaal heeft gearresteerd, hebben zeker twee miljoen dollar buitgemaakt. Bij de invallen in zeven woningen, waaraan 70 rechercheurs deelnamen, werd 25.000 euro cash in beslag genomen. De politie nam ook computerapparatuur mee, diverse bankdocumenten en valste reisdocumenten. De overige verdachten zullen voor de Nederlandse rechtbank moeten verschijnen.

Bron: ANPReactie plaatsen, log dan hier in
Link:
VirusAlert
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS