VirusAlert.nl logo
  20 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
CleanPort Mailview : 2 jaar oud virus voert opnieuw de hitlijst aan
Rubriek:
Virussen
Datum:
3 maart 2006
Bron:
(c) 2006, VirusAlert
Bericht:

CleanPort mailview is een maandelijks rapport dat trends en ontwikkelingen weergeeft voortkomend uit de filterstatistieken van CleanPort Managed E-mail Security.

Opmerkelijk is de hernieuwde opmars van het oude en zeer bekende W32.Netsky.P virus dat de ranglijst van meest gefilterde virussen opnieuw aanvoert.

Deze mass-mailer is inmiddels bijna 2 jaar oud (Q1 2004) en heeft maanden lang op de nummer 1 positie gestaan. Nadat verscheidene andere virussen, zoals W32.Mytob haar hadden verdreven is W32.Netsky.P toch aan een nieuwe opmars bezig. Blijkbaar zijn er wereldwijd nog enorm veel systemen geïnfecteerd met dit virus.

In de mailview van januari voorspelde CleanPort reeds het einde van de opmars van W32.Sober.X@mm. Deze voorspelling bleek juist en dit virus komen we in de statistieken dan ook niet meer tegen.

In februari zit het gemiddelde spam-percentage op ruim 81% met een piek van circa 88%. Deze piek zag CleanPort met name bij groot een aantal provider-klanten.

Een totaalweergave van de conclusies en bevindingen vindt u terug in de CleanPort Mailview.

U kunt de CleanPort Mailview gratis downloaden & bekijken via de volgende link; (pdf)
klik hier

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
website : CleanPort
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS