VirusAlert.nl logo
  20 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Door computervirus Japanse staatsgeheimen op straat
Rubriek:
Virussen
Datum:
22 maart 2006
Bron:
(c) 2006, VirusAlert
Bericht:

In Japan waart een computervirus rond dat op grote schaal allerlei persoonlijke en geheime informatie op Internet zet. Het virus, genaamd Antinny, gebruikt het in Japan populaire filesharingprogramma Winny om zichzelf en de gestolen informatie te verspreiden. Antinny heeft al militaire geheimen, toegangscodes voor beveiligde delen van vliegvelden en telefoonnummers van tv-sterren verspreid. Het einde is nog niet in zicht. De effecten van Antinny zijn vooral zo ernstig omdat miljoenen Japanners de gewoonte hebben hun werk mee naar huis te nemen en daar op hun computer te zetten. Hierdoor staan er op Japanse huiscomputers verhoudingsgewijs veel vertrouwelijke gegevens.


Wanneer Antinny een systeem infecteert, gaat het op zoek naar gesharede directories van het programma Winny en kopieert zichzelf daarheen. Ook zoekt het virus het systeem af naar Office-, tekst- en mailfiles en zet deze als zipfile in de gesharede directory. Het virus maakt van tijd tot tijd screenshots en biedt ook deze ter download aan. Tot slot installeert het een Trojaans paard, dat van tijd tot tijd DoS-aanvallen op enkele Japanse sites uitvoert. Isamo Kaneko, de schrijver van Winny, zegt dat hij best een patch tegen Antinny zou kunnen ontwikkelen, ware het niet dat hij het te druk heeft met zijn rechtszaak. Hij werd namelijk in mei 2004 aangeklaagd wegens het verspreiden van Winny.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
Los Angeles Times
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS