VirusAlert.nl logo
  18 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Nieuw algoritme moet zoekmachine spam tegengaan
Rubriek:
Fabrikanten
Datum:
10 april 2006
Bron:
(c) 2006, VirusAlert
Bericht:

Microsoft heeft blijkbaar een nieuw algoritme ontwikkeld om spam van zoekmachines tegen te gaan. De patentaanvraag werd in september 2004 door het bedrijf ingediend, maar is nu pas gepubliceerd. Het gaat hierbij om het fenomeen dat een pagina zo ontworpen wordt dat ze onterecht in de zoekresultaten van populaire termen terecht komt, te bestrijden. In de patentaanvraag beschrijven ze een algoritme waarmee spamsites herkend kunnen worden, om ze vervolgens uit de zoekresultaten te kunnen weren.

Op basis van onderzoek deed Microsoft enkele vaststellingen met betrekking tot eigenschappen van zoekmachinespam-pagina's. Deze pagina's blijken iedere keer aangepast en er is vaak sprake van aanwezigheid van pornografisch materiaal. Verder blijken de meeste spamsites te zijn opgebouwd uit grammaticaal correcte zinnen, die blijkbaar willekeurig uit een database worden gehaald. Tenslotte viel op dat een miljoen pagina's van ruim honderdduizend ‘host’-namen allemaal vanaf hetzelfde ip-adres werden gehost en door één organisatie werden beheerd. Door middel van een proces dat 'shingling' genoemd wordt, is het voor een computersysteem mogelijk om een pagina te herkennen die opgebouwd is uit zinnen van andere sites. Aangevuld met enkele extra kenmerken, is het hierdoor mogelijk deze spampagina's uit de zoekresultaten te filteren.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
Weblog Seo
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS