VirusAlert.nl logo
  18 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Internet Explorer, Firefox en Safari zo lek als een mandje?
Rubriek:
Hackers en Incidenten
Datum:
27 april 2006
Bron:
(c) 2006, VirusAlert
Bericht:

Internet Explorer (IE) is weer negatief in het nieuws. Er is wederom een gevaarlijk lek ontdekt in Microsofts internetbrowser. Niet alleen deze browser kampt met problemen. Ook Safari van Apple en Firefox van Mozilla hebben wel eens met bugs te maken. Deze problemen zijn minder bedreigend dan die van IE. De foutjes in Safari en Firefox veroorzaken hooguit dat de browsers af en toe vastlopen. De fout in IE daarentegen is ernstiger en kan door hackers worden misbruikt om de controle over kwetsbare Windows-computers over te nemen.

Dat zijn de resultaten van het onderzoek van bugjager Michal Zalewski van het beveiligingsbedrijf Secunia. De fout in Internet Explorer zit in ieder geval in versie 6, maar treft wellicht ook andere versies. Het probleem heeft te maken met de manier waarop IE omgaat met html-code. Een hacker kan dit probleem misbruiken door een eigen site te maken met bepaalde html-code. Wanneer iemand deze site bezoekt, zal IE de hacker de kans geven controle over de pc over te nemen. De laatste tijd duikt regelmatig nieuws op over lekken in IE. Eerder deze maand bracht Microsoft nog tien patches uit om problemen met de browser op te lossen.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
Secunia
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS