VirusAlert.nl logo
  19 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Vista wekt irritatie op bij gebruikers en beheerders
Rubriek:
Beveiligingssoftware
Datum:
8 mei 2006
Bron:
(c) 2006, VirusAlert
Bericht:

Het besturingssysteem Windows Vista is voor zakelijke gebruikers beter te mijden. Volgens analistenbureau Yankee Group is er sprake van een verstoorde gebruikerservaring; het veiligheidspakket wekt irritatie op bij zowel gebruikers als beheerders. De veranderingen op veiligheidsgebied zijn enorm. Vooral het instellen van firewalls, het installeren van antispywaresoftware en het upgradeproces veroorzaken voor bedrijven veel last. De groep erkent wel het belang van deze maatregelen om de veiligheid beter te garanderen. Het besturingssysteem Vista kan hierdoor het aantal kwetsbaarheden in Microsofts Windows-besturingssysteem met circa tachtig procent verminderen.

Andrew Jaquith van de Yankee Group zegt dat Vista's nieuwe veiligheidssysteem veelbelovend is. Helaas is het voor gebruikers als beheerders ronduit irritant om mee te werken. Dat meldden mensen die de nieuwe tools hadden gebruikt. “Het programma herhaalt onnodige boodschappen en het heeft een betweterige houdingâ€. Jaquith noemt Vista's User Account Control als voorbeeld. Door het terugschroeven van gebruikersrechten, zou het effect van virusaanvallen verminderen. Het hele veiligheidspakket zou zelfs zo irritant zijn dat de groep, net als Gartner eerder deed, adviseert om Vista tot 2008 uit te stellen.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
http://www.techworld.com/news/index.cfm?RSS&NewsID=5956
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS