VirusAlert.nl logo
  18 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
E-criminelen richten zich op online games
Rubriek:
Hackers en Incidenten
Datum:
19 mei 2006
Bron:
(c) 2006, VirusAlert
Bericht:

Hackers hebben een nieuwe inkomstenbron gevonden: login-gegevens van online games. De e-criminelen stelen ook virtueel geld en objecten uit de games. Die objecten en het geld geven online gamers toegang tot hogere levels, meer mogelijkheden in het spel en, niet onbelangrijk, aanzien binnen de online community. Tijdens het online gamen is het niet gemakkelijk die items te bemachtigen. Er zijn dan ook heel wat spelers bereid echt geld neer te leggen voor virtueel geld, virtuele wapens of virtuele objecten. Deze virtuele economie komt nu dus ook in de greep van e-criminelen.

Steeds meer en meer online games zien het daglicht. De handel in virtuele items neemt ook evenredig toe. De cyber-maffia maakt nu een specialiteit van het stelen van die items en ze vervolgens te verkopen aan de hoogste bieder. Daartoe maken ze vooral gebruik van Trojans. Het Lineage virus steelt bijvoorbeeld login-gegevens. Zo kan een andere spelen het virtueel geld van de originele speler afhandig maken. Dit virus heeft het gemunt op spelers van ‘Legend of Mir’. Gabot, bekend voor zijn bot-karakteristieken, steelt dan weer CD-keys van verschillende games en verspreidt zichzelf naar nieuwe potentiële slachtoffers. Tegelijkertijd zet deze malware een achterdeur open die computers kwetsbaar maakt voor toekosmtige aanvallen. Nog een voorbeeld is de Trojan Trj/WoW. Die richt zich op spelers van World of Warcraft. WoW-maker Blizzard herinnert eraan dat het verkopen van virtuele goederen uit het spel voor echt geld niet is toegelaten.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
PandaLabs
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS