VirusAlert.nl logo
  23 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Kwetsbaarheid in Word levert risico op Trojan
Rubriek:
Virussen
Datum:
22 mei 2006
Bron:
(c) 2006, VirusAlert
Bericht:

Er is door verschillende beveiligingsexperts een nieuw virus ontdekt dat gebruik maak van een kwetsbaarheid in het Microsoft programma Word. Vanaf een vervalst (gespoofed) adres is de Trojan afkomstig. McAfee heeft het de naam BackDoor-CKB!cfaae1e6gegeven. Het bestand dat arriveert per mail, doet zich voor als een Word-document.

De PC raakt pas geïnfecteerd als de ontvanger het toegevoegde Word-bestand opent. Vervolgens past de Trojan rootkit methodes toe om zichzelf te verbergen. De Trojan verzamelt allerlei informatie over het computersysteem. Bovendien neemt het contact op met een internetadres buiten het interne netwerk. De oorsprong van de Trojan is herleid tot China en Taiwan.
Microsoft bevestigt het bestaan van de kwetsbaarheid op zijn beveiligingsblog. Gebruikers van Word XP en Word 2003 moeten extra voorzichtig zijn met het openen van ongevraagde e-mail bijlages. De softwareproducent komt waarschijnlijk op 13 juni met een patch voor de fout. Dit gat is al eerder voor in ieder geval één gerichte aanval op een bedrijf gebruikt. Daarbij ontvingen verschillende mensen een e-mail met het kwaadaardige attachment. De e-mail leek afkomstig van iemand binnen het bedrijf.


Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
Microsoft
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS