VirusAlert.nl logo
  24 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Makers van de spionage website MySpace.com ontmaskert
Rubriek:
Hackers en Incidenten
Datum:
28 mei 2006
Bron:
(c) 2006, VirusAlert
Bericht:

Shaun Harrison en Saverio Mondelli, makers van de website MySpaceplus zijn afgelopen vrijdag gearresteerd. Zij reisden die dag nietsvermoedend naar Los Angeles in de veronderstelling andere medewerkers van MySpace te ontmoeten. De afspraak bleek echter een ontmoeting met undercoveragenten, die beide tieners direct in de boeien sloegen. De tieners Shaun Harrison en Saverio Mondelli zijn respectievelijk 18 en 19 jaar oud.

MySpaceplus is een van de grootste MySpace-spionagewebsites. Het heeft meer dan 55.000 gebruikers die de mogelijkheid hebben om bijvoorbeeld het e-mailadres van hun bezoekers te achterhalen. Ook kan de insider bekijken hoe vaak een bezoeker een bepaalde MySpace-pagina hadden bezocht.

Het probleem ontstond toen de software van de makers Harrison en Mondelli ineens werd geblokkeerd. De twee tieners dreigden ermee een nieuwe 'onbreekbare' code op de communitysite los te laten, tenzij MySpace de tieners 150.000 dollar zou betalen. MySpace schakelde daarop de politie in. Op 5 juni moet het tweetal voor de rechter verschijnen en kunnen daarmee theoretisch vier jaar achter de tralies verdwijnen.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
PC World
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS