VirusAlert.nl logo
  18 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Minder schade voor bedrijven door cybercriminaliteit
Rubriek:
Hackers en Incidenten
Datum:
19 juni 2006
Bron:
(c) 2006, VirusAlert
Bericht:

In het tien opeenvolgende jaar van onderzoek naar computercriminaliteit door het Amerikaanse Computer Security Institute(CSI) is geconstateerd dat de schade die zakelijke gebruikers hiervan ondervinden, is gedaald. Voor het onderzoek ondervroeg CSI 700 computerbeveiligers bij Amerikaanse bedrijven, overheidsinstellingen en ziekenhuizen.

In 2005 was er een gemiddelde schade van 204.000 dollar door cybercriminaliteit, terwijl dit een jaar eerder nog 526.000 dollar was. Uit vrees voor negatieve publiciteit geven steeds minder bedrijven inbraak in hun computers aan bij de politie. De meeste schade, 32 procent van het totaal, werd veroorzaakt door virussen. Op de tweede plaats staat ongeautoriseerde toegang. Een jaar eerder waren dit nog dos-aanvallen. De daling van de schade wordt volgens het CSI veroorzaakt door een beter gebruik van beveiliging, zoals virusscanners en firewalls. De onderzoekers merken op dat de schade voor bedrijven is gedaald, dit voor particulieren niet hoeft op te gaan. Hun computers zijn vaak nauwelijks beveiligd en als zij het slachtoffer worden van identiteitsdiefstal, kan dit bijzonder veel geld gaan kosten.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
CSI
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS