VirusAlert.nl logo
  20 maart 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Naam (type):
Linux.Plupii.c (Internet Worm)
Besturing:
Linux
Datum:
21 februari 2006
Risico:
Laag
Bron:
(c) 2006, VirusAlert
Eigenschappen:
Linux.Plupii.C is een worm met achterdeur mogelijkheden. Dit zijn mogelijkheden om, zonder dat de gebruiker hier iets van merkt, verbinding te maken met websites op internet. Het verspreid zich over het internet via minder goed beveiligde wegen.

Kwetsbare besturingssystemen zijn: Linux, Novell Netware, UNIX


Dit virus verwijderen? Dat leest u onderin deze pagina, bij het kopje

"verwijder instructies".
TIP: Ontvang onze gratis viruswaarschuwingen per e-mail.

klik hier om u gratis aan te melden!
© VirusAlert schaal

Innovatie:  15
Besturing:  10
Logistiek:  15
Schade:  10

Schaal:  12/100

Aanduiding: LASTIGGratis Nieuwsbrief!

Herkenning van besmetting:
Wanneer linux.plupii.c eenmaal actief word, gebeuren er de volgende activiteiten:

1. Het opent een achterdeur (=backdoor) op UDP poort 27015 welke het mogelijk maakt om voor de aanvaller (=hacker) alles te kunnen doen op de geinfecteerde computer.

2. Het maakt zelf IP adressen waarmee het webadressen kan aanmaken waarin het volgende voor komt:

-/cvs/
-/articles/mambo/
-/cvs/mambo/
-/blog/xmlrpc.php
-/blog/xmlsrv/xmlrpc.php
-/blogs/xmlsrv/xmlrpc.php
-/drupal/xmlrpc.php
-/phpgroupware/xmlrpc.php
-/wordpress/xmlrpc.php
-/xmlrpc/xmlrpc.php

3. Het verzend een HTTP aanvraag naar de gemaakt webadressen en probeerd daarmee zichzelf verder te verspreiden.

4. Wanneer de worm een script heeft gevonden op de geinfecteerde computer welke bij dit virus hoort, dan gaat het een ander script installeren die afkomstig is van onderstaande website:

[http://]198.170.105.69/[VERWIJDERD]

5. Het probeerd onderstaande bestanden te downloaden en te plaatsen in de map /tmp/.temp:

- cb (Welke word gezien als het virus Linux.Plupii.B, lees hier meer over op onze website)
- https (Een script welke IRC achterdeur functies heeft.)
- ping.txt
- httpd

6. Het probeerd een verbinding te maken met een vooraf ingesteld IP adres op TCP poort 8080, deze poort word ook gebruikt voor internetten, om een achterdeur te openen.

7. Het opent een IRC achterdeur, waardoor het mogelijk is om naar onderstaande IRC servers een verbinding te maken.

-eu.undernet.org
-us.undernet.org
-195.204.1.130
-194.109.20.90

De worm maakt een verbinding naar onderstaand kanaal waarin het wacht op opdrachten van de aanvaller.

"lametrapchan"

Verwijder instructies:
Verwijder het virus met de gratis online scanner van Symantec,

klik hierHandmatig een virus verwijderen

voor Windows 9x, 2000, NT en XPOnderstaande algemene beschrijving geldt voor alle Windows systemen.

Voor gebruikers van Windows XP wijzen wij graag op een andere mogelijkheid voor het verwijderen van een virus. Gebruik [systeemherstel] een optie om de configuratie van een eerder moment terug te zetten.U kunt op die manier uw systeem opstarten met de configuratie van de virusinfectie!

Let wel: de virusbestanden kunnen daarna nog wel aanwezig zijn maar de installatie wordt ongedaan gemaakt. (Controleer vervolgens uw systeem met een antiviruspakket, zie punt 1.-. Raadpleeg Windows help voor meer informatie over [systeemherstel]-. Controleer hierna uw systeem op nog aanwezige bestanden en registry-regels voor zover nog aanwezig: verwijder deze handmatig.Aanpassen van de registry?Wij adviseren aanpassingen in het register van Windows alleen te laten uitvoeren door Windows-specialisten. Heeft u zelf geen kennis hiervan dan de virushelpdesk.nl u online van dienst zijn, kijk hiervoor op VirusHelpdesk.nl onder stap 2Handmatig de registry aanpassen

3.A. - Start de pc op in de veilige modus, maar sluit eerst alle programma's af en sluit de pc af.

Haal vervolgens de stroom eraf en wacht 30 seconden (Dit mag NIET worden overgeslagen!). Start de pc dan weer op, en door tijdens het opstarten van de pcde CTRL of F8 knop vast te houden (afhankelijk van het besturingssysteem) zal er een menu verschijnen. In dat menu selecteer je dan met behulp van de pijltjestoetsen de optie veilige modus en dan druk je op enter. De pc zal dan opstarten in de veilige modus. In sommige gevallen kan het gebeuren dat de pc een 'keyboard error' geeft als je de CTRL of F8 knop indrukt, en in dat geval moet je even wachten tot de BIOS geladen is en dan de betreffende toets indrukken. Overigens kan alleen Windows NT niet in de veilige modus worden opgestart. Bij alle andere versies is dit wel mogelijk.3.B. Klik op start en klik dan via programma's op MSDOS prompt.

Een dos scherm zal nu openen waar je als het goed is c:\windows> ziet staan.

Mocht er achter c:\windows> nog iets staan, type dan cd.. en druk daarna op enter.

-Type daarna "regedit"Note voor XP-gebruikers

Het is belangrijk dat je de registry opent van de lokale machine, en niet van een individuele user. Daarom even de folder wijzigen via de instructie cd.. Je komt dan uit in de folder C:\Windows3.C. De register editor zal nu openen, en het wordt ten strengste aanbevolen om een kopie van het register te maken VOOR dat je dingen gaat veranderen. Het register is het hart van je pc en als je hier dingen verkeerd in veranderd en/of verwijderd is het mogelijk dat je pc niet goed of zelfs helemaal niet meer werkt.Je kunt een kopie maken door bovenin de register editor op deze computer te klikken en vervolgens op register en dan op registerbestand exporteren.3.D. Aanpassen van het register.

Het is de bedoeling dat je dan op zoek gaat naar de volgende sleutel:

- Zie specificatie boven onder "herkenning van besmetting".Die kun je vinden door op het plusje te klikken wat voor HKEY_LOCAL_MACHINE staat.Als je op de sleutel klikt dan zie je in de rechter helft van je scherm welke waarden daar in zitten. Selecteer net zolang totdat je de juiste sleutel volledig kan zien in het linkerscherm. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op de eindwaarde en kies "verwijderen".3.E. Sluit vervolgens dit venster.3.F. Sluit de pc af, wacht weer dertig seconden en start de pc dan op de normale manier op.3.G. Voer nog 1 keer een volledige scan uit op uw systeem. Of met ge-update AV-software of met de bovengenoemde online scanner.3.I. Installeer de door het virus verwijderde security-software opnieuw. Middels de originele installatie-procedure.Assistentie nodig? Maak gebruik van de online helpesk de virushelpdesk.nl VirusHelpdesk.nl onder stap 2
Link:
Advertentie:

Veilige kortingscodes

Op KortingscodeLab.nl tref je de volgende kortingen en aanbiedingen:

Wilt u ook VirusAlert.nl steunen met een advertentie? Dat kan hier.
Antivirus Pagina Nederland - de startpagina voor virussen, trojans en beveiliging.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS