40% van alle e-mails wereldwijd is nu afkomstig van Sober.X

  • Bron (c) 2005, VirusAlert

CleanPort, de Nederlandse aanbieder van e-mail security diensten ziet binnen 12 uur een opkomst van Sober.X tot 40% van het totale e-mailverkeer. CleanPort scant de e-mail voor circa 92.000 domeinen. Het getoonde beeld biedt een representatieve weergave van het huidige e-mailverkeer en is opvallend te noemen.

CTO Jeroen Oostendorp ligt toe; “ Opmerkelijk is ook dat een variant van een bestaand virus wederom voor zo`n explosie in e-mails kan zorgen, dit geeft goed aan dat veel fabrikanten niet beschikken over adequate heuristische filtering, die direct nieuwe virussen filtert.”
CleanPort filterde deze nieuwe variant direct, en zonder updates met haar heuristisch scanner ProTAG.

Eerder op de dag waarschuwden de Amerikaanse FBI, verschillende antivirusfabrikanten en ook het Nederlandse VirusAlert voor deze nieuwe internetworm.

CleanPort verwacht dat binnen 3 werkdagen de piek zal afzwakken naar normale verhoudingen.

Over CleanPort
CleanPort Managed E-mail Security verzorgt de beveiliging van het e-mailverkeer voor ruim 92.000 domeinen in de gezondheidszorg, de financiële sector, zakelijke dienstverlening en xSP’s. CleanPort levert op internetniveau beveiliging tegen virussen en spam. Het systeem wordt 24/7 centraal beheerd en voortdurend bijgewerkt en geoptimaliseerd. CleanPort combineert verschillende commerciële beveiligingsproducten met de in eigen beheer ontwikkelde ProTAG-scanner. Deze geavanceerde oplossing herkent en isoleert verdachte mail. CleanPort levert klanten op regelmatige basis gedetailleerde rapportages en andere relevante gegevens over onderschepte virussen. Het hoofdkantoor van CleanPort is gevestigd in Doetinchem, met vestigingen in Engeland, Duitsland, Rusland en Israël. Voor meer informatie: CleanPort

Handige TIP
Probeert CleanPort 30 dagen gratis (Alleen voor bedrijven & providers), meer informatie op CleanPort