ABN-AMRO internetworm zeer actief

  • Bron (c) 2007, VirusAlert

Er is een nieuwe variant van de banker.trojan familie opgedoken die zeer actief is in Nederland. De trojan verspreidt zich in een Nederlandstalige e-mail met als onderwerp “Vernieuw uw Internet-browser met SSL3 zo spoedig mogelijk”.

Opent een ontvanger het bijgevoegde .exe bestand (354.exe) dan wordt de trojan op uw systeem geinstalleerd.

preventieve maatregelen
Open geen e-mail die de volgende eigenschappen bezit:

Onderwerp: Vernieuw uw Internet-browser met SSL3 zo spoedig mogelijk

Tekst van het bericht:
Geachte gebruiker!

Onze bank houdt regelmatig toezicht over de laatste vorderingen ter tegenstrijding van netpiraten en treft steeds preventiemaatregelen om zijn klanten tegen opscheppers te beschermen. Een groep vakmensen op het gebied van computerveiligheid is te weten gekomen van een grove fout in het protocol SSL, die door een hacker kan worden gebruikt om toegang te krijgen tot uw bankrekening.

Vanaf morgen wordt er in het toegangsysteem tot klantenrekeningen en nieuw protocol SSL3 in gebruik genomen, dat op het huidige moment als het meest veilig wordt beschouwd. De klanten die gebruik maken van Internet-browsers zonder SSL3 kunnen dus geen toegang krijgen tot hun bankrekeningen via het Intenet.

U dient uw browser te vernieuwen. Onze vakmensen hebben de vernieuwingen voor alle browsertypes uitgewerkt. De vernieuwing is aan deze brief bijgelegd. U hoeft de programma-module gewoon te starten en de vernieuwing wordt automatisch opgeslagen.

De programmamodule ms_ssl3_upd.exe is bijgelegd.

Bedankt voor uw ondersteuning en wij hopen verder met u samen te werken.

==============(einde van het e-mailbericht)=============