Amerikaanse hacker moet alsnog 9 jaar zitten

  • Bron (c) 2006, VirusAlert

Een Amerikaanse hacker,die probeerde een doe-het-zelf keten te hacken, moet alsnog negen jaar zijn straf uitzitten. Dat is het oordeel van de rechter van het hogere gerechtshof. De 23-jarige Brian Salcedo was in hoger beroep tegen de uitspraak gegaan, maar de oorspronkelijke straf blijft overeind staan. Het is de eerste keer in de Amerikaanse geschiedenis dat een computercrimineel tot zo’n lange gevangenisstraf is veroordeeld. Door de uitspraak van gisteren kan Salcedo op z’n vroegst pas in 2011 vrijkomen.

Volgens de openbare aanklager is het een lange, maar rechtvaardige straf. Een straf die grotendeels gebaseerd is op de hoeveelheid schade die het plan had kunnen veroorzaken als het gelukt was. De advocaat van Salcedo vond dat de hacker alleen veroordeeld moest worden op basis van de veroorzaakte schade, maar daar was de jury het niet mee eens.
Salcedo wilde door het hacken de creditcardgegevens van Lowe klanten stelen en deze gebruiken om via het draadloze netwerk van de winkel toegang tot het systeem te krijgen.