Apple komt met updates voor Mac OS X

  • Bron (c) 2006, VirusAlert

Apple heeft een update uitgebracht voor het Mac OS X besturingssysteem. Deze Security Update 2006-004 dicht zestien beveiligingslekken, waarvan er vijf als zeer gevaarlijk worden bestempeld. Deze lekken kunnen namelijk door een hacker worden misbruikt om de controle over de computer in handen te krijgen.

Een van de ernstigste lekken zit in Fetchmail, een onderdeel dat nieuwe e-mails ophaalt. Door dit lek kan een hacker willekeurige code op het systeem laten uitvoeren wanneer deze mail van een door hem ingestelde POP3 mailserver ophaalt. Voor dit lek zijn al exploits verschenen.

Een ander lek zit in Image RAW. Wanneer hiermee een speciaal voor dit doel bewerkte afbeelding in Canon’s raw-formaat wordt geopend, kan het een buffer overflow veroorzaken. Dit kan de applicatie laten crashen, of een hacker de mogelijkheid geven code op het systeem uit te voeren.

Een compleet overzicht van alle lekken die door de update worden gedicht, kunt u hier vinden. De update kan worden binnengehaald via de Software Update-functie in Mac OS X, of door deze te downloaden van de site Apple Downloads.