Apple krijgt in 2007 nieuwe Office

  • Bron (c) 2006, VirusAlert

De Apple-uitvoering van MS Office verschijnt in het najaar van 2007 – ongeveer acht maanden na Office 2007 is gelanceerd voor het Windows-platform. Normaal gesproken wacht Microsoft zestien maanden om de Windows-uitvoering van MS Office te vertalen naar de Mac.

De informatie over een vervroegd verschijnen van de volgende Mac Office is te vinden in een artikel in het tijdschrift APC. Mary Starman, de group product manager van Microsofts Macintosh Business Unit, zegt dat de nieuwe Mac Office meer dan in het verleden wordt geënt op zijn Windows-tegenhanger. Een belangrijk element wordt ook de ondersteuning van de nieuwe MS Office-bestandsformaten. Zoals bekend wil Microsoft met deze MS Office Open XML een antwoord bieden op het OpenDocument-formaat (ODF), dat onder meer door IBM en Novell wordt ondersteund. In het artikel vermelden ze niet of Mac Office 2007 beschikt over filters om ODF-documenten om te zetten naar Open XML en omgekeerd.
Voor de Windows-uitvoering van MS Office komen die filters er wél, nadat verschillende overheden plannen bekendmaakten om over te schakelen op een universeel erkende documentstandaard. Momenteel draagt alleen ODF dat etiket, al hoopt Microsoft ook voor Open XML de nodige erkenning te krijgen.