AVG gaat mobiele telefoons beveiligen

  • Bron (c) 2007, VirusAlert

AVG gaat mobiele telefoons beveiligenGrisoft, leverancier van AVG beveiligingssoftware, heeft bekend gemaakt dat zij AVG Mobile Security heeft toegevoegd aan haar productportfolio. AVG Mobile Security bevindt zich momenteel in de BETA testfase en is gratis te downloaden.

Het nieuwe beveiligingssysteem beschermt mobiele telefoons die op het Symbian UIQ 3.0 platform werken. De Mobile Security beveiligingssoftware beschermt tegen sms-spam, mobiele virussen en eigenschappen zoals het aanleggen van een whitelist met vertrouwde bellers.

Het geschatte aantal mobiele virussen en bedreigingen van mobiele telefoons bedraagt 350 en neemt dagelijks toe. Volgens een recent gepubliceerd onderzoek, is het aantal virusaanvallen in de afgelopen 12 maanden vervijfvoudigd. Daarmee wordt 80% van alle mobiele gebruikers bedreigd.

AVG Mobile Security wil verder uitbouwen en beveiliging bieden voor zoveel mogelijk mobiele telefoons. Er komt een nieuwe AVG gebruikersgroep die als portal zal dienen voor de uitwisseling van ervaringen met de nieuwe software.