Batterij van je iPhone vervangen

De smartphone die vrijwel iedereen tegenwoordig in bezit heeft, kan functioneren door de batterij. Wanneer je telefoon voor een wat langere tijd in gebruik is, kan het voorkomen dat de batterij minder capaciteit krijgt waardoor je toestel minder lang meegaat. Dat betekent dus ook dat je het vaker moet opladen. Dat is natuurlijk het laatste wat je wilt, daarom is het verstandig om tijdig je batterij te vervangen. 

Zelf de batterij vervangen of laten doen?

De batterij van je telefoon vervangen was in het verleden iets wat je eenvoudig zelf kunt doen. Vandaag de dag is dat een stuk ingewikkelder waardoor je technisch aangelegd moet zijn als je het zelf wilt gaan vervangen. Als je dat niet bent, kun je het beter overlaten aan specialisten. De Apple Store is behoorlijk prijzig, we raden je daarom aan om langs te gaan bij iPhone reparatie Breda. Je batterij wordt dan vakkundig en voordelig vervangen. 

Wanneer moet mijn batterij worden vervangen?

Hoelang de batterij van je telefoon meegaat, is afhankelijk van het gebruik en de hoeveelheid keren dat je het product oplaadt. Als we kijken naar het gemiddelde duurt het ongeveer anderhalfjaar tot twee jaar voordat de batterij van je iPhone gaat verslechteren. Dat gemiddelde is berekend op het feit dat het toestel iedere dag één keer wordt opgeladen. 

 

Op het moment dat je opmerkt dat je je telefoon vaker moet opladen dan normaal, dan weet je dat er iets mis is met de accu. Het kan ook zijn dat je telefoon niet meer zo snel oplaadt als eerst. Het is dan de hoogste tijd om je accu te gaan vervangen. 

Wat kost het vervangen van een batterij?

Het is moeilijk te zeggen wat het vervangen van jouw batterij gaat kosten. Het is als eerst afhankelijk van het model, maar ook de winkel waar je naar toe gaat. Om je toch een beter idee te geven kun je rekenen op een bedrag tussen € 35,00 en € 150,00. Hoe ouder het model is, hoe goedkoper het in de meeste gevallen is. 

 

Je kunt natuurlijk van tevoren een prijsopgave vragen. Zo weet je zeker of je de rekening kunt betalen en je niet voor een vervelende verrassing komt te staan. We raden je aan om altijd te kiezen voor een originele batterij. Je betaalt hier wel iets meer voor, maar het gaat langer mee en zorgt voor een langere levensduur van je iPhone.