Belangrijk bericht als u Mijn Postbank.nl

  • Bron (c) 2005, VirusAlert

Sommige mensen hebben op 11 oktober 2005 een Nederlandstalige e-mail ontvangen die van Postbank afkomstig lijkt te zijn. Hierin wordt gevraagd om op een link te klikken en gebruikersnaam, wachtwoord en TAN-codes van Mijn Postbank.nl in te vullen. Deze e-mail komt NIET van Postbank.

Mijn Postbank.nl is strikt persoonlijk. Medewerkers van Postbank zullen daarom nooit naar uw gebruikersnaam, wachtwoord, activeringscode of TAN-codes vragen. Niet via e-mail, telefoon of op welke andere manier dan ook.

Voorbeeld valse e-mail:

Heeft u deze e-mail ontvangen? Dan kunt u het volgende doen:

Als u niet op deze e-mail hebt gereageerd, is er niets aan de hand. Uw gegevens zijn nog steeds veilig. U kunt, als u dat wilt, natuurlijk altijd uw gebruikersnaam en/of wachtwoord wijzigen.
Als u wel op de link in de e-mail hebt geklikt en uw gebruikersnaam en wachtwoord hebt ingevuld, dan moet u direct uw gebruikersnaam en wachtwoord wijzigen. Dit doet u als volgt:
Log in op Mijn Postbank.nl op de volgende manier: vul in de bovenbalk van uw browser www.postbank.nl in. Klik op ‘log in’ onder ‘internetbankieren via Mijn Postbank.nl’.
Controleer of u de juiste url hebt, u ziet deze in de bovenbalk van uw internetbrowser. Voor Mijn Postbank.nl is de url: https://www.p3.postbank.nl/sesam/… en wijzig uw gebruikersnaam en wachtwoord.
Neem daarna contact op met Postbank, telefonisch op 0900 1958 (10 cent per minuut) of via het e-mailadres postbank@postbank.nl om het voorval te melden. U wordt verder geholpen door één van onze medewerkers. Wij zijn bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 8.00 uur tot 21.00 uur en op zaterdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.