Een VPN voor veiliger internetten

Met het gebruik van een VPN verbinding weet je zeker dat je op een veiligere manier gebruik maakt van het internet. Met de verschillende VPN services maak je namelijk een beveiligde tunnel tussen jouw apparatuur (laptop, smartphone, tablet etc) en het internet.

Er zijn verschillende redenen om een VPN verbinding te gebruiken wanneer je jezelf op het internet begeeft. Hieronder vind je een lijstje met de meest gebruikte redenen:

    • Veilig op openbare wifi netwerken. Een wifi netwerk is relatief eenvoudig te hacken voor een kwaadwillende hacker. Zo is het eenvoudig om voor een hacker om de data die je verstuurt en ontvangt af te tappen.
    • Virussen en malware kunnen veel moeilijker je pc bereiken.
    • Betere bescherming van je privacy. Met een VPN verbinding kunnen advertentiebedrijven je minder goed volgen. Kan je internetprovider niet zien welke data je verstuurt en ontvangt. Daarnaast verander je je ip adres zodat niemand kan herleiden dat jij op een bepaalde website komt of bent geweest.
    • Geografische blokkades omzeilen. Sommige content is alleen te zien wanneer je jezelf binnen een bepaalde geografische locatie bevindt. Met een VPN kan je deze locatie faken door een andere ip adres aan te nemen.

Voor meer informatie over wat een VPN precies is en hoe deze werkt kun je kijken op wat is een VPN van vpndiensten.nl.

Hoe maak je een VPN verbinding

Er zijn verschillende aanbieders van VPN verbindingen, deze bieden tegen betaling de verbindingen en daarbij behorende software aan. Wanneer je een abonnement neemt op een VPN service krijg je dus de software die je nodig hebt om een VPN verbinding te maken.

Deze software is zo gemaakt dat deze verbinding kan maken met de VPN servers van de VPN service waar je een abonnement bij hebt. Dit klinkt heel lastig, maar met de bijgeleverde software is dit echt heel eenvoudig om te doen. Je selecteert simpelweg een locatie waar je verbinding mee wilt maken en klikt op “verbinden”. Vanaf dat moment is er een veilige VPN verbinding.

Betaalde of gratis VPN

Er zijn vpn diensten die hun service gratis aanbieden en aan de andere kant zijn er partijen die hun VPN service tegen betaling aanbieden. Een antivirus kopen is dus niet meer nodig. We zullen ten alle tijden aanraden om een betaalde VPN service te gebruiken. Dit heeft er mee te maken dat niks echt gratis is op internet. Je betaalt vaak op een andere manier, meestal met je persoonlijke gegevens die doorverkocht worden door de gratis VPN aanbieders.

Het advies is dan om je te oriënteren op de verschillende VPN services en daar de meest geschikte uit te kiezen. Op de pagina https://vpndiensten.nl/vpn-aanbieders/ vind je veel verschillende VPN aanbieders met uitgebreide reviews die de keuze aanzienlijk makkelijker maken.