Enter, de plek voor innovatie!

Als het in Nederland gaat over techniek en innovatie, wordt er al snel gekeken naar de regio rondom Eindhoven en de regio rondom Delft. Maar daarbij wordt een heel belangrijke regio over het hoofd gezien. Namelijk de regio Enter, bij Twente. Waar Enter vroeger bekend stond om het feit dat er bijzonder veel klompenmakers zaten, is het tegenwoordig de een van de meest innovatieve regio’s van heel Nederland. Wat zo bijzonder aan deze oostelijke regio is, is de unieke samenwerking tussen bedrijven, opleidingsinstituten en het bedrijfsleven. Enter is met recht een hightech hotspot in Nederland. Lees snel verder wat Enter allemaal te bieden heeft.

Ferex
Eén van die bedrijven in Enter die voorop loopt op het gebied van innovatie is bijvoorbeeld Ferex. Wel eens nagedacht over rijplaten op een bouwplaats waar al het zwaar materiaal overheen gaat? Ferex in ieder geval wel. Zij maken zogeheten composiet rijplaten voor bouwprojecten. De composiet bouwplaten zijn verschrikkelijk sterk en kunnen belastingen tot ruim vierhonderd ton per vierkante meter aan. Daarnaast zijn de Ferex rijplaten in verschillende formaten leverbar en zijn ze snel en eenvoudig te monteren. Maar Ferex is niet het enige bedrijf dat uitblinkt in Enter. Lees snel verder voor nog een paradepaardje uit dezelfde streek.

Innovatieve laadpalen
Langzaam maar zeker wint de elektrische of hybride auto aan terrein op traditionele benzineauto’s. Dat is natuurlijk fantastisch voor het milieu en het klimaat, maar dat betekent ook dat er een groeiende vraag aan laadpalen is. Mondjesmaat komen er laadstations langs de snelweg, maar het liefst laad je natuurlijk je auto thuis op. Daar komt Lanova met hun laadpalen om de hoek kijken. Deze laadpaal is voor alle type auto’s geschikt. Liever helemaal geen kabel uit je auto? Kies dan voor een oplaadpaal met vaste laadkabel. Ideaal als je niet elke keer wilt stoeien met aansluiten. En ook niet onbelangrijk: de laadpaal kan gewoon op je meterkast aangesloten worden.

Concluderend
Als je in Nederland voorop wilt lopen op het gebied van techniek en ontwikkeling, vestig je dan vooral in Twente. En nog specifieker in Enter. Populaire bedrijven zoals Ferex en Lanova laadpalen geven daar al een tijdje het goede voorbeeld.