Stedentrip New York ;The City That Never Sleeps

New York City, ook wel The Big Apple, is de grootste stad van de Verenigde Staten. Het is een stad die je minstens één keer in je leven gezien moet hebben. De stad heeft een aantal prachtige gebouwen, interessante monumenten en het nachtleven is waanzinnig. Wat moet je allemaal gezien hebben tijdens je stedentrip New York? Je leest het in dit artikel.

Bezienswaardigheden in New York

Er zijn verschillende leuke bezienswaardigheden in New York. Met de New York Pass heb je toegang tot meer dan 70 attracties, waaronder het Vrijheidsbeeld en het Empire State Building.

Het Vrijheidsbeeld

Het ‘’Statue of Liberty’’ is een door Frankrijk geschonken beeld dat dateert uit 1886. Je kunt vanaf Battery Park een veerboot naar het Vrijheidsbeeld nemen. Eenmaal aangekomen kun je het Vrijheidsbeeld van dichtbij aanschouwen. Je kunt er ook inklimmen, maar dan moet je wel 354 treden beklimmen. Je dient wel van te voren een ticket te kopen.

Empire State Building

Het Empire State Building is ruim 100 verdiepingen hoog. Het was van 1931 tot 1971 de hoogste toren ter wereld. Op de 86e verdieping heb je vanaf het buitendek een prachtig uitzicht over de stad. Je kunt ook naar het dak, op de 102e verdieping, om van binnenuit het uitzicht van de stad te bewonderen. Je kunt er het beste op het einde van de middag heen gaan, want dan kun je genieten van de zonsondergang.

Statue Of Liberty

Times Square

Times Square, ook wel de binnenstad van New York, is het culturele centrum dat volgestampt is met billboards en neonverlichting. Vlak na zonsondergang kun je ook hier heerlijk genieten. Je kunt prachtige foto’s maken, maar je kunt ook genieten van heerlijk eten.

Times Square

Central Park

Central Park is een groot park in het centrum van de stad. Het park heeft een oppervlakte van ruim 340 hectare en wordt altijd drukbezocht. Het is vooral leuk voor kinderen, omdat je er ook een dierentuin hebt en een leuke speeltuin.

Yankee Stadium

Sportliefhebbers mogen het niet links laten liggen: Yankee Stadium. Dit wereldberoemde stadion is prachtig van binnen en van buiten. Je kunt er onder andere een tour boeken, eten in het restaurant of winkelen.

Fifth Avenue

Indien je toch liever gaat shoppen kun je naar Fifth Avenue. Je vindt hier grote winkeletalages met bekende zaken, waaronder Saks, Tiffany en Versace. Nabij het shopping-paradijs vind je overigens ook de Empire State Building.
Wanneer ga jij op stedentrip naar New York? Bij goedkoperondreis.com kan dat al vanaf Euro 494,-, inclusief vlucht en hotel. Meer informatie op : goedkope rondreis.