Veiliger internetten en online aankopen doen

Het internet wordt door veel mensen steeds onveiliger bevonden. Dit komt door de grote hoeveelheid verhalen over oplichting, scams en onbetrouwbare verkopers en webshops. Tegenwoordig zijn er namelijk veel meer mensen actief op het internet en wordt het daarom steeds lastiger om veilig op internet aankopen te doen. Gelukkig wordt er op dit gebied veel veranderd en verbeterd, waardoor mensen weer met een vertrouwd gevoel aankopen kunnen doen op het internet.

 

Doe je online aankopen met een credit card

Wanneer je online aankopen wilt doen, kun je dit het beste met een credit card doen. Het gebruik van een credit card geeft je namelijk extra voordelen, zoals de aankoop verzekering, internetgarantie en afleveringgaranties gelden voor de meeste credit cards, vaak geld dit niet voor de prepaid credit cards. Wanneer je dus je online aankopen doet met een credit card en je aankopen niet afgeleverd worden, kapot of beschadigd zijn of je slachtoffer geworden bent van online fraude krijg je je geld terug. Het is dus voordelig om je aankopen online te doen met een credit card en het geeft je ook een fijn en veiliger gevoel. Wil je meer informatie over de aanschaf van een credit card, kijk dan eens op credit-cardaanvragen.nl. Daar vind je alle informatie over het aanvragen van verschillende credit cards, de onderlinge verschillen en welkoms bonussen.

 

Aflevergarantie

Helaas worden niet alle aankopen even zorgvuldig afgeleverd bij jou als koper. Gelukkig geldt er voor de meeste credit cards een aflevergarantie. Dit houdt in dat wanneer een artikel niet juist wordt afgeleverd of helemaal niet wordt afgeleverd, jij niet voor de kosten opdraaid. De credit card maatschappij kan de aankoop dan terug draaien, waardoor de betaling wordt terug getrokken en jij als koper niets hoeft te betalen. Dit is alleen mogelik bij betalingen via een credit card en niet via Ideal. Wanneer je via Ideal betaald, zal de verkoper of webshop het geld handmatig moeten terug storten. Bij een credit card wordt het bedrag gereserveerd, waardoor het nog terug getrokken kan worden. Dit is dus een groot verschil met Ideal betalingen en maakt online winkelen met een credit card een stuk prettiger.

 

Aankoopverzekering

Voor de meeste credit cards geldt ook een aankoop verzekering. Hiermee zijn al je aankopen een aantal weken verzekerd tegen diefstal, verlies of beschadiging. Ook dit is natuurlijk een groot voordeel van een betaling met een credit card.

 

Kijk of een website of webshop betrouwbaar is

Let er wel altijd op dat de webshop betrouwbaar is. Dit doe je in eerste instantie door naar de URL van de website te kijken. Wanneer de webshop veilig is, staat er een https voor de URL in plaats van http. De S staat voor een SSL veiligheids certificaat. Bij gebruik van een HTTPS certificaat, worden alle data die verstuurd worden versleuteld. Hierdoor wordt het voor fraudeurs en andere mensen die kwaad willen doen vrijwel onmogelijk om de verstuurde gegevens te achterhalen. De SSL cerificaten zijn niet te kopiƫren omdat ze per domeinnaam worden uitgegeven.

HTTPS wordt voor alle doeleinden gebruikt waar je veilig gegevens uit wilt kunnen wisselen. Dit geldt dus voor webshops, internetbankieren, mails versturen en apps voor op je telefoon. Niet alleen de gegevens van jou als koper worden beveiligd oof de gegevens van de verkoper of webshop worden versleuteld en vervolgens weer veilig ontcijferd. Niemand wil natuurlijk dat zijn of haar gegevens gestolen worden en in verkeerde handen vallen. HTTPS is dus een veilige en versleutelde verbinding en daarmee kun je veilig internetten en betalen.